středa 7. srpna 2013

Prázdninový knižní tag

TAG nám sepsala Mona a více informací se dozvíte ZDE
____________________________________________________

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Jak se to vezme. V zásadě podle počtu přečtených knih ano. Ale vypadá to u mě tak, že klidně celý týden nepřečtu ani stránku a pak čtu zase jeden týden pomalu rychlostí knížka denně. Tak ale teda jo, čtu víc o prázdninách.

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Hunger Games. Je to proto, že jsem první dva díly přečetla loni o prázdninách a pak se hrozně nemohla dočkat toho posledního. Bohužel, ten vycházel až v září, tak jsem měla menší dilema, kdy jsem se na jednu stranu kvůli HG na září těšila a na druhou stranu kvůli škole netěšila.

3. Kolik si schopná/ný si vzít knih na dovolenou?
Podle toho, na jak dlouho někam jedu. Ale tak většinou i když si člověk plánuje, jak bude na dovči číst a kolik tam na to bude mít času, tak to dopadne tak, že za celou dobu knížku skoro neotevře :D. Nebo aspoň to je můj případ. Takže já bych to moc nepřeháněla a vzala si tak 3 knížky na týden, z toho jednu třeba nějakou tlustší, no.

4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
NE, proboha jenom to ne! :D Zatím ji nějak neřeším a nečtu ani ve školním roce, natož ji číst ještě o prázdninách. Navíc by mi asi připomínala právě školu, což vážně nechci.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové), nebo e-knihy (elektronické knihy)?
Jak tak pozoruju, občas mám chuť (jako pořádný lenoch) číst jen ty e-knihy. Nejraději bych to ale nějak kombinovala - číst chvilkama danou knihu v živé formě a střídat to právě s e-knihou. Upřímně už to tak s některými knihami dělám. Třeba večer, když ležím v posteli, je pro mě pohodlnější si číst knížku na notebooku, tabletu či v mobilu.

6. Jakou knihu by jsi ráda viděla zfilmovanou?
Legendůůůůů! Jak já jsem si tu knížku oblíbila a z toho by byl tak luxusní a bombózní film!

7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Pff, jen s jednou? Já tady asi vypíšu pár svých oblíbených, protože jenom jednu bych vážně nevybrala. Takže to asi bude Nora ze Zavrženého, pak Suze i Jesse z Mediátora, samozřejmě Rose z Vampýrské akademie, Peeta z Hunger Games a Day i June z Legendy. Jenom ti všichni mě během chvilky napadli, proto bych si asi jen jednoho nevybrala :D.

8. Které místo z knih bys ráda navštívila?
Rozhodně akademii sv. Vladimíra z Vampýrské akademie! 

2 komentářů:

Martin řekl(a)...

Já čtu poslední dobou spíš papírové knihy, ale není to proto, že bych se těm elektronickým nějak vyhýbal. :)

Unknown řekl(a)...

Já čtu spíše klasické knihy. Mám z toho pak větší zážitek.. :)))

Okomentovat