neděle 13. listopadu 2011

Posuď knihu podle obalu [2]


- meme od Syki


Název: Zář
Autor: Alexandra Adornett
Nakladatelství: Knižní klub

Oficiální anotace: Do poklidného přímořského městečka Tallow Beach nečekaně přijíždějí tajuplní sourozenci Gabriel, Ivy a Bethany Churchovi. Začnou studovat na střední škole a jejich objevení vzbudí mezi místními pořádný rozruch. Odkud se vzali? Kdo jsou jejich rodiče? Proč ve všem vynikají, aniž by vynaložili sebemenší námahu? Pro jejich tajnůstkářství a nadpozemskou krásu však existuje vysvětlení: Gabriel, Ivy a Beth jsou andělé, jejichž posláním je zachránit svět, jenž se ocitl na pokraji zkázy. Do jejich životů vstupuje Zlo v podobě bezohledného a krutého spolužáka, který zatouží po Beth. V děsivém dramatu, které následuje, andělé a člověk spojují své síly v zoufalém pokusu překonat dobrem ničivé síly temnoty a zachránit milovanou kamarádku.

Můj názor na obálku: Velké plus pro knižní klub za ponechání originální obálky, která je zkrátka kouzelná. Moc se mi líbí kontrast tmavých barev se "zářivým" pozadím dvojice. Právě tento pár na obálce dominuje a čiší z něj láska i vášeň. Zajímavým prvkem jsou křídla dívky, které dodávají obálce na tajemnu. No a na konec zmiňme nápis "ZÁŘ", který je poněkud jednoduchý. Žádný složitější font bych tam ale nedávala, stačí nám ornamenty kolem něj... Shrnuto a podtrženo: Tahle kniha vás minimálně svou obálkou rozhodně zaujme.

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...

mne s obálka tiež velmi páči :) čítala si už knihu? :)

Lady McFly řekl(a)...

Nene, ovšem Ježíšek ji má už na seznamu :).

Kacennnka řekl(a)...

A jak je ta obálka hezká ve skutečnosti! :D Strašně se mi líbí, že má na hřbetu zmenšeninu obrázku na obálce... :) (No jak jsem ji mohla v tom knihkupectví nechat? :DD)

Unknown řekl(a)...

tak potom som velmi zvedavá čo na to povieš, ja mám na blogu recenziu na to, ale moc pozitívne to nie je :(

Okomentovat