sobota 18. srpna 2012

Zpěvavé léto - Kniha čtvrtá - Past

Název: Zahrada nesmrtelných - Past
Autor: Lauren DeStefano

Anotace: Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bez)těšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře.
Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a priviledií. přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jejiným cílem Rhine je útěk - chce najt svého bratra-dvojče a vrátit se domů. ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty...


Mé hodnocení: 98%/100%
Píseň: My Immortal - Evanescence

Proč zrovna ona? - Tahle píseň mi jednoduše sedne k celému ději - je taková melancholická a jemná. Krásně by se vyjímala v Lindenově obřím paláci, v jeho zlaté kleci. Klidně by ji mohla hrát i zpívat Cecily. Také mi přišel hodně poetický ten název - Má nesmrtelnost. Přitom v knize je právě smrtelnost hodně důležitým tématem, protože celé lidstvo pomalu vymírá a lidský život je až smrtelně krátký.

2 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

super pesnička, knihu strašne chcem 8)

Nells řekl(a)...

Jééé, tuto knihu už mooooc dlouho chci, snad si ji do pár týdnů pořídím :-)

Okomentovat