pondělí 28. května 2012

Top týdne #2 - Filmová zpracování

- Cílem tohoto meme je vždy v PONDĚLÍ 
zveřejnit seznam předem určených témat týkajících se knižního světa
- Bližší informace o meme na Little Ramblings

10 filmových zpracování
- Tentokrát v seznamu není žádná hierarchie, protože jsem se jednoduše nemohla rozhodnout, který film mám raději. Asi to tak budu dělat i u dalších témat z tohoto meme, protože vybrat 10 něčeho ohledně knižního světa je docela fuška :D.




Pýcha a Předsudek (Jane Austen)
- Naprosto jsem se zamilovala do zpracování z r. 2005 úžasného režiséra Joa Wrighta s ještě úžasnější představitelkou hlavní hrdinky Elizabeth, Keiry Knightley. Film jsem viděla nesčetněkrát, některé dialogy umím nazpamět. Také nesmím opomenout jedinečnou hudbu, která je celým filmem protkaná.

Pevné pouto (Alice Sebold)
- Jeden z nejvíc psycho a zároveň nejkrásnějších filmů, jaké jsem kdy viděla. Saoirse Ronan je prostě úžasná herečka a já se asi zamilovala do těch jejich nebeských očí.

Báječný svět shopaholiků (Sophie Kinsell)
- Jedna z mých nejoblíbenějších komedií vůbec. Knihu jsem sice nečetla ale jestli je alespoň z poloviny tak dobrá jako film, tak rozhodně doporučuju. I když si nemyslím, že knižní Rebecca by se mohla vyrovnat té filmové, protože herečka Isla Fisher je zkrátka úžasná a hlavně strašně vtipná osůbka. U tohoto filmu se proto smějete od začátku až do konce.

Hvězdný prach (Neil Gaiman)
- Opět kniha, kterou jsem nečetla, nicméně film jsem si zkrátka zamilovala. I když se jedná spíše o pohádku, dívám se na něj doteď s radostí a docela často. Hrozně se mi líbí Tristan, který je prostě sladký a obdivuju filmaře, kteří natočili tento film s vtipem, který pochopí jak děti, tak dospělí ale každý úplně jinak.

Zápisník jedné lásky (Nicholas Sparks)
- Bezpochyby můj nejoblíbenější romantický film. Viděla jsem ho nesčetněkrát a pokaždé u něj brečím :D. Výběr herců byl skvělý a také se mi moc líbí to, že film je natočen "v minulosti".


Letopisy Narnie: Princ Kaspian (Lewis)
- Ze všech třech natočených dílů mám nejraději právě tento. Postavy jsou dospělejší, navíc se zde objevuje fešácký Ben Barnes. Moc se mi líbí efekty filmu.


Pán prstenů (Tolkien)
- Tak tato filmová trilogie je snad základem správného fantasy filmového fanouška. Napětí, emoce, nádherná příroda, strach, boj, láska .. to vše a ještě spousta věcí. Nejraději ze všech mám Společenstvo prstenu. Zbylé dva mi přijdou takové temnější, což je logické a také zajímavé, ale já mám prostě ráda ten začátek z jedničky.


Harry Potter (J. K. Rowling)
- I když mě ta Potterská vlna tak trošku minula, filmy o mladém kouzelníkovi jsem si taktéž oblíbila. Nejvíce se mi asi líbí 4 a 3 :).

Poslední píseň (Nicholas Sparks)
- Další Sparksovka, tentokrát s Miley Cyrus v hlavní roli. Nic moc proti ní nemám, ale moc šancí jsem ji v tomto filmu nedávala a nakonec jsem se nemohla plést víc. Ona i Liam byli kouzelní, film jsme si strašně užívala a stal se opět jedním z mých oblíbených romanťáků.


Deník princezny (Meg Cabot)
- Mia je prostě jeden velký chodící vtip! :D Nic víc k tomu nemám.

3 komentářů:

E_V_E řekl(a)...

Niektoré filmy (posledných 8), čo si vymenovala som videla aj ja a súhlasím s tvojimi názormi 8)
Na HP som ja zase vyrastala 8D a ani si neviem vybrať obľúbený diel 8D
a Ben Barnes..och jednoznačne super herec 8P

Veronica řekl(a)...

spoustu filmů z těchto mám moc ráda, ale Zápisník jedné lásky a Báječný svět shopaholiků je můj nejoblíbenější :)


PS: Sledovala jsi mě na blogu My dream,My life,Myself a ted mám nový blog, tak budu ráda, když mě budeš sledovat právě tam:
http://storyofmylife-veronica.blogspot.com/

Anonymní řekl(a)...

Dobrý článek,nevím proč ,ale mě přijde že ty filmy které jsou natočeny podle knih jsou lepší než normální...

P.S.:Jestli chceš prosím mrkni na můj blog(mám ho pár dní a za každého čtenáře budu vděčná):)

Okomentovat