sobota 11. února 2012

Knihy v mých myšlenkách [2] - Andrea Cremer: Smečka

- Projekt, jehož autorem je Abyss z Knižního nekonečna

Název: Smečka
Autor: Andrea Cremer

1. Proč jsem si vybral/a právě tuto knihu?
Upřímně nejsem moc velký fanoušek "vlkodlačích" příběhů. Raději sáhnu po upírech, čarodějích či jiných nadpřirozených bytostech, než po vlcích. Tím spíš i mě samotnu udivuje výběr právě této knihy. Jenže když všude čtete, jak je tento příběh čtivý, začnete být zvědaví a najednou máte knížku doma. A taky mě štvalo, že byli všichni potýmovaní - Tým Ren a Tým Shay a já prostě nic :D. (mimochodem - jsem Tým Ren :D)

2. Definujte knihu až dvěma slovy (přídavným nebo podstatným).
Odhalení pravdy.

3. Definujte knihu jedním slovem (slovesem nebo citoslovcem).
Hledání.

4. S jakou postavou bych se ztotožnil/a, případně kým bych chtěl/a nebo naopak nechtěla být.
Z postav mě asi nejvíce zaujal Ren. Přijde mi jako hodně rozpolcená a ztracená postava. Očekává se od něj určitý úkol, proto nechce selhat a vypadat slabě a tak maskuje své veškeré city sebejistým (na první pohled povrchním) chováním. Hluboko uvnitř má ale dobré srdce a chce jen ochránit všechny, které miluje.

5. Pokuste se v každém příběhu něco vyšvihnout, ať už je třeba i opravdu velmi špatný, najděte v něm alespoň jedno pozitivum.
Musím pochválit promyšlenost celého příběhu. Ze začátku jsem se moc neorientovala v celé hierarchii a bála se, že ji ani nepochopím. Opravdu měla každá postava v knize svou úlohu, bez které by se děj neobešel.

6. A naopak najděte jedno negativum, ale pouze jedno, cílem je uvědomit si, co Vám na knize vadilo nejvíce, nemusí to být jen chyba v knize (spisovatelce), ale třeba i v chování postav.
Jedna věc na konci mi hodně vadila. A sice to, že se nám v knize najedou objevila spousta nadpřirozených stvoření. Byl v tom docela zmatek a já jen čekala, co dalšího si na nás Andrea vymyslí.

• MOJE HODNOCENÍ: 93%/100%

1 komentářů:

karlos.s řekl(a)...

tuhle knížku bych si taky chtěla přečíst!:)

Okomentovat