neděle 9. října 2011

Posuď knihu podle obalu [1]

- meme od Syki


MŮJ volný překlad: Ona je krásná a talentovaná - sladkých šestnáct a nikdy dříve nepolíbená. Mu je sedmnáct; skvělý a na prahu jasné budoucnosti. A teď se do sebe zamilovali. Jenže ... jsou bratr a sestra.

Oficiální anotace: She is pretty and talented - sweet sixteen and never been kissed. He is seventeen, gorgeous and on the brink of bright future. And now they have falllen in love. But... they are brother and sister.

- Na první pohled by si člověk možná řekl, že tu skoro není, co popisovat. Černé pozadí, ostnaté srdce, fajn a jsme u konce. Tahle obálka je však jedna z mála, které mi opravdu ladí k tématu knihy a přitom je tak jednoduchá. 

Temná obálka - jedná se přeci o dosti nezávidění hodnou situaci (incest), proto si hlavní postavy pravděpodobně prožijí nejednu temnou chvilku. To srdce - jasný symbol pro lásku, v tomto případě zakázanou, jak nám jistě naznačují ostny. Nakonec jen otázka k zamyšlení a název knihy společně s autorem. Cokoli by bylo na obálce navíc by tam překáželo. Dokonalost :).

0 komentářů:

Okomentovat