středa 26. října 2011

Nejděsivější NEJ (2/7) - Děsivé filmy



- meme od Syki

-----------------------------------------

JEN TAKOVÝ DROBNÝ SOUHRN:

- středeční meme trvající pouze po 7 podzimnich týdnů
- cílem je napsat seznam 5 nejděsivějších nej (ať už knih, filmů nebo třeba zážitků)



SAW

Jeden z nejděsivějších filmů, které jsem viděla. Ne snad proto, že by vám na obrazovce pobíhali pomatení mutanti, zombíci nebo nějací duchové, nýbrž kvůli hrůzám, které stvořil člověk. Nejen, že v řadě případů musíte při své záchraně protrpět hotová muka, ale někdy je musíte způsobit i ostatním. Brr. Skládačka to v hlavě vážně neměl v pořádku.



Paranormal activity

Pro někoho uspávačka, pro mě zase horor s velkým H.Stačí si jen představit, že váš dům začne obývat nechtěný nájemník, který jen tak uprostřed noci práská dveřmi, shazuje věci no a nakonec vás posedne. Tady vám nepomůže ani černý pásek v judu, nebo bouchačka v nočním stolku.




Faunův labyrint

Já dobře věděla, proč na tenhle film sbírám odvahu. Jeden z nejvíc psycho strašidelných filmů, které jsem měla možnost shlédnout. Někde jsem četla, že je to pohádka. Pche, pohádka. Pusťte to vašim dětem a uvidíme, co na to řeknou.





Prokletí domu slunečnic 

Konečně nějací mrtví, kteří vám naženou strach. Do toho přidejte pár lekavek, hvězdný výkon K. Stewart a vyjde vám z toho docela slušný horor. 





Kruh

A na závěr jedna hororová klasika. Vznikla v době, když ještě DVD nebyly tak populární, proto jsem po shlédnutí (ještě jako malá) Kruhu měla příšerný strach z našeho VHSka a kazet, které se do něj dávali. Ještě horší bylo to, že samotný film byl na jednom takovém :D.

4 komentářů:

Vendula řekl(a)...

Prokletí domu slunečnic.. jeden ze tří hororů, které jsem kdy viděla.. a teda!:D že jsem se vážně bála!

Anonymní řekl(a)...

nic z toho neznám :DDD horory fakt nejsou pro mne :D videla jsem jenom :D Pokoj 1408 :D

Tarina S. řekl(a)...

Znám a viděla jsem všechny, až na SAW. o prostě nedokážu :D Mě někdy i baví ty psychologický horrory nebo s duchama a takhle, ale ty, kde je prostě jen krev a... brr! :D Vidělas i další díly Paranormal Activity a Kruhu? To taky stojí za to. :D Ale prokletí slunečnic je hodně dobrý. Koukali jsme na to o prázdninách s kámoškou v noci, já se děsila stoupnout na zem a ona do mne hučela, jak mají špatnou grafiku :DD

Lady McFly řekl(a)...

Viděla jsem kousky z 2. dílu PA (k tomu mě taky donutila kámoška a nikdy víc! :D). Kruh 2 jsem taky viděla - nevím, který z dílů je víc psycho. A prokletí domu slunečnic 2 už mám taky za sebou, ale na jedničku to prostě nemělo :).

Okomentovat