úterý 6. září 2011

Make It or Break It

LmF
Název: Make It or Break It
Žánr: Sportovní / Drama
Rok výroby: 2009
Země výroby: USA

Seriál vypráví o 4 elitních gymnastkách ve sportovním středisku The Rock, o jejich problémech, radostech i starostech. Ukazuje nám profesionální svět gymnastiky a že udržet se v něm není žádné peříčko. Obzvláště pro dospívající Emily, Payson Kaylie a Lauren. Jejich povahy jsou různé, ovšem cíl stejný - dostat se do "elitní trojky" a následně na olympiádu. Ovšem ony jsou čtyří, míst jen tří... Už vidíte ten problém? Další navíc přibude, když z Rocku odejde hlavní trenér Marty jenom pár měsíců před olympiádou. Co teď budou děvčata dělat?
Naštěstí se objeví úžasný trenér Sasha Belov. Kdysi býval sám gymnastou, který vyhrál nemálo cen, později takové trénoval. Ovšem posledních pár let žil v ústraní .. Až do teď! Pomohou naší čtveřici jeho poněkud tvrdé metody k výhře na olympiádě? A která z dívek bude muset svou účast oplakat a zůstat doma? To vše zjistíme v Make It or Break It.


LmF
Začneme u Emily, Emily Kmetko. Právě se s náruživou matkou a mladším bratrem na vozíčku přistěhovala do města. Není nová jenom tam ale i v "Rocku". Dostala zde stipendium díky obrovskému talentu, ovšem pramalé technice a tréninku a také kvůli špatné finanční situaci. Kvůli ní si také přivydělává v Pizza Shacku, místním podniku. Za každou cenu se své soukromí, gymnastiku a práci snaží udržet odděleně, aby měla nad vším kontrolu. Chce se dostat na olympiádu, což je její velký sen a udělá pro něj cokoli.

- Tuto postavu ztvárnila herečka Chelsea Hobbs (1984), pocházející z Kanady.

LmF
Dalši na řadě je Payson Keeler. Už dlouhá léta je v "Rocku" jednička, ovšem nic nedostala zadarmo. Je neustále ve střehu, připravena a nehodlá se ničím rozptylovat. Žije a dýchá pouze pro gymnastiku (opakem je její mladší sestra - začínající gymnastka). Rodiče ji podporují, zároveň se jí však snaží brzdit, ale ona má svou hlavu. Zbytek holek má ráda, ovšem pořád v nich vidí potencionální konkurentky, takže pokud by si měla vybrat mezi přátelstvím nebo olympiádou - jasně volí druhou možnost.

- Roli Payson si střihla herečka a tanečnice Ayla Kell (1990). Jejím rodištěm je Kalifornie.

LmF
A koho tu máme dál? Půvabnou a roztomilou Kaylie Cruz. Vytvalá po otci - baseballovém hráči a krásná po matce - bývalé zpěvačce. Nebezpečná kombinace rodičů. Její otec ji neustále kontroluje a bere ji spíše jako gymnastku než dceru. Matka na ni zase nemá čas, ten tráví se svým tajným milencem - trenérem Martym. A když jsme u tajných milenců .. Jaká matka, taková dcera. Kaylie už rok tajně chodí s gymnastou Cartherem. V čem je háček? Holky randit nesmí. I přes to neztrácí optimisum a svou dobrou náladu.

- Naši Lauren skvěle hraje Josien Loren (1987), narozena na Floridě.

LmF
Hláška "Nejlepší na konec" v tomhle případě bohužel neplatí. Představuji vám Lauren Tanner alias mrchu se vším všudy. Pro splnění svého snu je opravdu ochotna zajít kamkoli. Vše za ni navíc vyžehlí její bohatý tatínek. Co si ale koupit nemůže, je přátelství ostatních holek. Hlavně Kayliino - kdysi nejlepší kamarádky, teď se nemůžou ani cítit. A co kdyby teprve Kaylie věděla, že Lauren spala s Carthrem? Má však i své světlé chvilky, kdy dokáže být docela milá. Předně je to ale gymnastka, která se nebojí použít své ostré lokty.

- Herečka, zpěvačka a tanečnice v jednom, to je naše mrcha alias Cassir Screbo (1989) z New Yorku.

Co můj názor?: Bylo to vlastně echo od mojí kamarádky, říkala, že je docela dobrý. Zprvu jsem ji nevěřila, co by přeci mohlo být dobré na nějakých gymnastkách v trikotech? Ve škole gymnastiku nenávidím, nic o ní nevím, tak proč by mě zrovna tohle mělo bavit? Ale budiž, podívám se. A překvapivě mě to baví. Je to vlastně takový teen seriál o 4 mladých holkách a ta gymnastika je jen bonus. Vidíme zde, že být dobrý v nějakém sportu není nic jednoduchého a že to stojí spoustu dřiny. Navíc je každá z nich úplně jiná, každý si tam najde oblíbenkyni. A ano, sice nesmí randit, ale nebojte se, že bude o kluky nouze =D. Já tento seriál tedy doporučuji. Zase trošku odpočinek od těch fantas věcí jako je True Blood nebo TVD.

0 komentářů:

Okomentovat